Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ (tepeli)
  • 1/2 (yarım) Su bardağı arpa şehriyesi
  • 1, 5 Su bardağı pirinç
  • 1, 5 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Tane havuç
  • 1 Tane kapya biber (kırmızı biber)
  • 6 Tane kıl biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2, 5 Su bardağı tavuk suyu
  • 3 Su bardağı su

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz, biberleri çekirdeklerini çıkartıp minik minik kesiyoruz.
  2. Sıvıyağı pişireceğimiz tencereye alıp arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
  3. Hafifçe pembeleşen(çok değil sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de, yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek bir -iki dk. da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Üzerine kaynar olan tavuksuyunu ve normal suyu da döküp tuzunu katarak karıştırıyoruz.
  6. Bir- iki dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişen pilavımız, birazda dinlenince servise hazır. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Yorumlar