Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ (tepeli)
  • 1/2 (yarım) Su bardağı arpa şehriyesi
  • 1, 5 Su bardağı pirinç
  • 1, 5 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Tane havuç
  • 1 Tane kapya biber (kırmızı biber)
  • 6 Tane kıl biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2, 5 Su bardağı tavuk suyu
  • 3 Su bardağı su

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz, biberleri çekirdeklerini çıkartıp minik minik kesiyoruz.
  2. Sıvıyağı pişireceğimiz tencereye alıp arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
  3. Hafifçe pembeleşen(çok değil sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de, yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek bir -iki dk. da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Üzerine kaynar olan tavuksuyunu ve normal suyu da döküp tuzunu katarak karıştırıyoruz.
  6. Bir- iki dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişen pilavımız, birazda dinlenince servise hazır. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?