Malzemeler
- yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 su bardağı pirinç
 - 3 su bardağı sıcak su
 - tuz
 
Hazırlanışı
- Öncelikle pilavlık baldo pirinç yarım saat kadar tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır.
 - Etli pilav yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu etin yumuşak olmasıdır. Bu sebeple tercihen kuzu eti kullanabilirsiniz veya dana etiyse de sinirsiz ve yumuşak bir et vermesini isteyebilirsiniz.
 - Kuşbaşı doğranmış etler pilav tenceresine alındıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır. Etler önce suyunu salacaktır, arada karıştırıp etin kendi suyunda biraz pişmesi sağlanır.
 - Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağlar eklenip birkaç dakika etler kavrulur.
 - Daha sonra suyu süzülen ve güzelce yıkanan pirinçler ilave edilir.
 - 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuzu ayarlanır ve pilavın suyu (sıcak su olacak) ilave edilir.
 - Tencerenin kapağı kapatılır.
 - Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayana kadar pişirilir.
 - Ardından en kısık ateşe alınarak suyunu tamamen çekmesi beklenir.
 - Daha sonra ocak kapatılarak üzerin bir havlu kağıt kapatılır ve pilavın demini alması için en az 10-15 dakika bekletilir. Şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder