Fırında Etli Patates Püresi Tarifi

Fırında Etli Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Etli Harç için:
  • 250 gram dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak (Veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 adet domates (veya 1 çay bardağı domates konservesi)
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz, kekik, köri
Patates Püresi için:
  • 3 adet patates (Haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri (Dilimli veya rende)

Fırında Etli Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Etli harç için; kuşbaşı olarak doğranmış etler düdüklü tencerede suyunu salıp çekene kadar kendi yağında pişirilir. Daha sonra üzerine su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.Yaklaşık 10dk pişirilir.
  2. Ayrı bir tencerede eriyen tereyağ içerisinde soğan ve sarımsak sotelenir.
  3. İçerisine biber, sonrasında domates eklenerek karıştırılır.
  4. Biber salçası ve baharatlar da elenerek pişmeye bırakılır.
  5. Patates Püresi için; patateslerin kabukları soyularak haşlanır.Sıcakken hemen ezilir ve içerisine tereyağ konularak karıştırılır. Süt ve tuz ilave edilir.
  6. Fırın kabına önce etli karışım, üzerine patates püresi konularak her tarafa eşit şekilde yayılır.
  7. En son kaşar peyniri eklenerek 170 derece fırında yaklaşık 30dk pişirilir.


Afiyet olsun. .

Yorumlar