27 Nisan 2019 Cumartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa bulgur ve mercimeğimizi güzelce yıkayarak başlayalım.
  2. Mercimeğimizi 2 bardak sıcak su koyduğumuz tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Bu sırada yemeklik doğranmış kuru soğanımızı tenceremize sıvı yağ ile birlikte alıp kavurmaya başlayalım, biraz kavrulduktan sonra tereyağını ekleyelim.
  3. Soğanlarımız renk aldığında salçamızı ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.
  4. Salça da kavrulduktan sonra bulgurumuzu da ekleyerek tekrar kavuralım yeterince kavrulduğunda mercimeği ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ekleyelim tuzunu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çektikten sonra altını kapatalım kapağı bir peçete yardımıyla içeriden örtüp ağzını da kapatıp dinlenmeye bırakalım.
    ⚠️ isteğe göre pilavınız dinlendikten sonra nane ekleyebilirsiniz ⚠️ servis sırasında yanında yoğurtla sunabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder