Yüzük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
 - 1 yumurta
 - Tuz ve su
 
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
 - 1 doğranmış kuru soğan
 - Karabiber, tuz
 - Kırmızı pul biber
 - 1 çay kaşığı salça
 
Pişirmek için:
- 4-5 kaşık sıvı yağ
 - Varsa 1 rendelenmiş domates yoksa 1 kaşık domates salçası
 - 1 kaşık biber salçası ve üzerine kuru nane
 - Haşlanmış bir su bardağı nohut
 
Yüzük Çorbası Tarifi Yapılışı
- Malzemelerden sert bir hamur yoğurup 2 bezeye ayıralım.
 - Üzerini örtüp içini hazırlarken hamuru dinlenmeye bırakalım.
 - İç malzemeden de içini hazırlayalım.
 - Bezenin birini alıp un serpilmiş tezgahta büyük yarım santim kalınlığında açalım.
 - Küçük kareler halinde kesip içlerine kıymalı harçtan koyalım ve 4 kenarından büzerek kapatalım. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.
 - Tencereye sıvı yağı rendelenmiş domatesi yoksa domates salçasını ve biber salçasını koyalım.
 - Salçaları yağda kısık ateşte kavuralım.
 - Hazırladığımız hamurlara yetecek kadar kaynamış su ekleyelim.
 - Haşlanmış nohutu ve hazırlanan çorbalık hamuru ilave edelim.
 - Hamur yumuşayana kadar kaynatıp nanesini serpelim.
 - Bir limon suyu sıkalım. Tuzunu damak tadına göre ekleyelim.
 
Nefis bir kış çorbasıdır. Afiyet olsun.
REKLAM
Yorumlar
Yorum Gönder