Yüzük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz ve su
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
- 1 doğranmış kuru soğan
- Karabiber, tuz
- Kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı salça
Pişirmek için:
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- Varsa 1 rendelenmiş domates yoksa 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası ve üzerine kuru nane
- Haşlanmış bir su bardağı nohut
Yüzük Çorbası Tarifi Yapılışı
- Malzemelerden sert bir hamur yoğurup 2 bezeye ayıralım.
- Üzerini örtüp içini hazırlarken hamuru dinlenmeye bırakalım.
- İç malzemeden de içini hazırlayalım.
- Bezenin birini alıp un serpilmiş tezgahta büyük yarım santim kalınlığında açalım.
- Küçük kareler halinde kesip içlerine kıymalı harçtan koyalım ve 4 kenarından büzerek kapatalım. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.
- Tencereye sıvı yağı rendelenmiş domatesi yoksa domates salçasını ve biber salçasını koyalım.
- Salçaları yağda kısık ateşte kavuralım.
- Hazırladığımız hamurlara yetecek kadar kaynamış su ekleyelim.
- Haşlanmış nohutu ve hazırlanan çorbalık hamuru ilave edelim.
- Hamur yumuşayana kadar kaynatıp nanesini serpelim.
- Bir limon suyu sıkalım. Tuzunu damak tadına göre ekleyelim.
Nefis bir kış çorbasıdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder