13 Nisan 2019 Cumartesi

Kabak Ve Havuç Tarator Tarifi

Kabak Ve Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1, 5 yemek kaşığı mayonez (Olmasa da olur)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için :
  • Ceviz
  • Dereotu
  • Pul biber
  • Çok az zeytinyağı

Kabak Ve Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar sofralarımızın, günlerimizin vazgeçilmesi çok lezzetli ve herkesin beğenisini alacağı bir meze tarifi paylaşmak istiyorum.
  1. Öncelikle havuçları ve kabağı yıkayıp soyup rendenin geniş kısmından rendeleyelim.
  2. Tavamıza bir buçuk yemek kaşığı yağ koyup renkleri karışmasın diye ayrı, ayrı kabakla havuçlarımızı suyu çekene kadar hızlıca soteleyelim çok fazla pişirmemize gerek yok.
  3. Tuzumuzu ilave ederek soğumaya bırakalım.
  4. Süzme yoğurdumuzun içine, dövülmüş sarımsağı, mayonezi ve bir fiske tuz ilave ederek karıştıralım.
  5. Sotelediğimiz havuç, kabak ve yoğurdumuzu karıştıralım servis tabağımıza alıp üzerini dereotu, pul biber ve cevizle süsleyerek çok az zeytinyağı gezdirip soframıza koyalım.
  6. Özellikle misafir geldiğinde çok sık yaptığım bir tariftir, herkesin beğenisini alırım umarım siz de çok seveceksiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder