Kabak Ve Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 3 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 1, 5 yemek kaşığı mayonez (Olmasa da olur)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için :
- Ceviz
- Dereotu
- Pul biber
- Çok az zeytinyağı
Kabak Ve Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar sofralarımızın, günlerimizin vazgeçilmesi çok lezzetli ve herkesin beğenisini alacağı bir meze tarifi paylaşmak istiyorum.
- Öncelikle havuçları ve kabağı yıkayıp soyup rendenin geniş kısmından rendeleyelim.
- Tavamıza bir buçuk yemek kaşığı yağ koyup renkleri karışmasın diye ayrı, ayrı kabakla havuçlarımızı suyu çekene kadar hızlıca soteleyelim çok fazla pişirmemize gerek yok.
- Tuzumuzu ilave ederek soğumaya bırakalım.
- Süzme yoğurdumuzun içine, dövülmüş sarımsağı, mayonezi ve bir fiske tuz ilave ederek karıştıralım.
- Sotelediğimiz havuç, kabak ve yoğurdumuzu karıştıralım servis tabağımıza alıp üzerini dereotu, pul biber ve cevizle süsleyerek çok az zeytinyağı gezdirip soframıza koyalım.
- Özellikle misafir geldiğinde çok sık yaptığım bir tariftir, herkesin beğenisini alırım umarım siz de çok seveceksiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder