14 Mayıs 2019 Salı

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Köfte için:
  • 300 gr dana kıyma (miktarı ve tercihi size kalmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek ( azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
Domates sosu için:
  • 5 adet yada benim gibi 1 kavanoz yaz domates sosu,
  • Karabiber, pulbiber
  • 2 yemek kaşığı yağ

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı

Bu tarifim tüm patlıcan sevenlere gelsin.
  1. Öncelikle köfte için malzemeleri kaba alıp soğanı rendeliyoruz.
  2. Mutlaka suyunu sıkın ve köfteyi güzelce yoğurup dolapta bekletiyoruz.Kendi yaptığım sıraya göre anlatıyorum siz nasıl isterseniz öyle hazırlayabilirsiniz.
  3. Köfte dinlenirken domates sosunu hazırlayın. Konserve ise direk baharat ve yağ ile tencerede pişirip tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatın.
  4. Eğer taze domates ise soyup, doğradıktan sonra tencerede pişirin.
  5. Sıra geldi patlıcanlara alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayıp, kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. Dinlenen köfteleri elimizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde yada istediğiniz şekilde yuvarlayıp, patlıcanı kızarttığınız aynı yağda çok az mühürleyin.
  7. Bütün malzemeleri hazırladığımıza göre güveç kaplarına önce patlıcan sonra köfteler ve en son domates sosundan sırayla diziyoruz.
  8. 180 derecelik ısıttığımız fırında zamanını kendi fırınınıza göre ayarlayıp pişirin. Çok kurutmamaya özen gösterin. Sıcak sıcak afiyetle yiyin inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder