Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Köfte için:
  • 300 gr dana kıyma (miktarı ve tercihi size kalmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek ( azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
Domates sosu için:
  • 5 adet yada benim gibi 1 kavanoz yaz domates sosu,
  • Karabiber, pulbiber
  • 2 yemek kaşığı yağ

Köfteli Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı

Bu tarifim tüm patlıcan sevenlere gelsin.
  1. Öncelikle köfte için malzemeleri kaba alıp soğanı rendeliyoruz.
  2. Mutlaka suyunu sıkın ve köfteyi güzelce yoğurup dolapta bekletiyoruz.Kendi yaptığım sıraya göre anlatıyorum siz nasıl isterseniz öyle hazırlayabilirsiniz.
  3. Köfte dinlenirken domates sosunu hazırlayın. Konserve ise direk baharat ve yağ ile tencerede pişirip tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatın.
  4. Eğer taze domates ise soyup, doğradıktan sonra tencerede pişirin.
  5. Sıra geldi patlıcanlara alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayıp, kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. Dinlenen köfteleri elimizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde yada istediğiniz şekilde yuvarlayıp, patlıcanı kızarttığınız aynı yağda çok az mühürleyin.
  7. Bütün malzemeleri hazırladığımıza göre güveç kaplarına önce patlıcan sonra köfteler ve en son domates sosundan sırayla diziyoruz.
  8. 180 derecelik ısıttığımız fırında zamanını kendi fırınınıza göre ayarlayıp pişirin. Çok kurutmamaya özen gösterin. Sıcak sıcak afiyetle yiyin inşallah.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?