Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1, 5 bardak pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2, 5 bardak su(yarı yarıya tavuk suyu kullandım)
- Tuz karabiber isteğe bağlı bir tutam yenibahar
Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı
Kesinlikle deneyin dostlar patlıcanın en yakıştığı lezzetine lezzet kattığı bir pilav tarifi. Genelde soğan ve domates ilave edilir ama ben sade halini tercih ediyorum patlıcanın tadı daha belli olması nedeniyle
- Öncelikle pirinçi birkaç su yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcağa yakın su ve biraz tuz ekleyip bekletelim.
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
- Süzdüğümüz patlıcanları kurulayıp sıvı yağda kızartıp yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alalım.
- Tencereye yağları alıp ısınınca pirinçi ilave edelim pirinçler şeffaf bir hal alana kadar kavuralım.
- Sıcak su/et suyunu tuzunu ilave edip önce biraz harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Ocaktan almadan biraz önce patlıcanları karabiber ve yenibaharı ekleyip bir kaç kez karıştırıp üzerine havlu kağıt kapatıp ocaktan alalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder