Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet patates
  • 5 adet çerliston biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için
  • 6 adet domates
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4-5 kaşık zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Şakşuka Tarifi Yapılışı

Merhabalar, şakşukayı sevmeyen yoktur galiba. Biz ailece çok seviyoruz ama ufak bir değişiklik yaptım😋Oğlum sevmediği için kabak koymadım onun yerine biber ilave ettim.
  1. Bütün sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra küp şeklinde doğrayalım.
  2. Kızgın yağda önce patates, biber ve patlıcanı sırasıyla kızartalım.
  3. Patlıcanı kızarttıktan sonra kağıt havluda bir müddet bekletelim ve bütün sebzeleri servis tabağına alıp üzerlerine tuz serpelim.
  4. Tencerenin içerisine soyup doğradığımız domates, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve zeytin yağı da koyup kavuralım.
  5. Sosun içine domates salçasını ve 2 yemek kaşığı kızartma yağından da katalım.
  6. Bir çay bardağı da su ilave edip sosu pişirelim. Hazırladığımız sosu kızarttığımız sebzelerin üzerine dökelim. AFİYETLER OLSUN

Yorumlar