Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 5 adet patates
- 5 adet çerliston biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için
- 6 adet domates
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 kaşık zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Şakşuka Tarifi Yapılışı
Merhabalar, şakşukayı sevmeyen yoktur galiba. Biz ailece çok seviyoruz ama ufak bir değişiklik yaptımOğlum sevmediği için kabak koymadım onun yerine biber ilave ettim.
- Bütün sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra küp şeklinde doğrayalım.
- Kızgın yağda önce patates, biber ve patlıcanı sırasıyla kızartalım.
- Patlıcanı kızarttıktan sonra kağıt havluda bir müddet bekletelim ve bütün sebzeleri servis tabağına alıp üzerlerine tuz serpelim.
- Tencerenin içerisine soyup doğradığımız domates, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve zeytin yağı da koyup kavuralım.
- Sosun içine domates salçasını ve 2 yemek kaşığı kızartma yağından da katalım.
- Bir çay bardağı da su ilave edip sosu pişirelim. Hazırladığımız sosu kızarttığımız sebzelerin üzerine dökelim. AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder