Kadayıflı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kadayıf
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kadayıflı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbetin ılık dökülmesi gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
- Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. İsteğe göre birkaç damla limon suyu da sıkabilirsiniz.
- Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye veya bir borcama dökün.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz bekleyip ilk sıcağını attıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- Kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
- Üzerine bolca Hindistan cevizini serpin. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder