11 Haziran 2019 Salı

Kadayıflı Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadayıf
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Şerbetin ılık dökülmesi gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
  2. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  3. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. İsteğe göre birkaç damla limon suyu da sıkabilirsiniz.
  4. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  5. Yağlanmış bir tepsiye veya bir borcama dökün.
  6. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz bekleyip ilk sıcağını attıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
  7. Kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın.
  8. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
  9. Üzerine bolca Hindistan cevizini serpin. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder