Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcı ;
- 3 adet tavuk göğsü
- 2, 5 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı çiğ badem
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- Tuz, karabiber, toz biber
Hamuru İçin ;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Perde Pilav Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir tencere tavuk göğsünü alıp üstüne azıcık geçecek şekilde su eklenir ve haşlama bırakılır.
- Daha sonrasında pirinçler güzelce yıkanır ve bir kaba eklenerek üzeri su ile doldurulur içine üç dört damla limon damlatılır 20 dakika bekletilir.
- Pişen etin suyunu ayrı bir kaba konulur ve et soğumaya bırakılır.
- Çiğ badem ve dolmalık fıstık küçük bir tava da çok az kavrulur hafif rengi dönünceye kadar ve soğumaya bırakılır.
- Eti elinizle parçalarına ayrın.
- Daha sonra pirinçleri yıkayın.
- Pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağ alın pirinçleri ekleyin ve kavurun azıcık daha sonra baharatını katın etin suyunu ekleyin az gelirse sıcak su ekleyin ve pişirmeye bırakın hafif suyu çekmeye yakın kavurduğumuz çiğ badem ve dolmalık fıstık ekleyerek pişmeye bırakın.
- Pişen pilav dinlendikten sonra parçalara ayırdığınız tavukları ekleyerek karıştırın ve orada bekletin.
- Hamuru yoğurmaya başlayın bütün malzemeleri ekleyerek ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edin edin ve iki bezeye ayırın biri büyük biri küçük olacak.
- Perde pilavı yapacağımız kabı tereyağ ile güzelce yağlayalım içine çiğ bademleri yerleştirelim ve 10 dakika buzdolabında bekletelim.
- Büyük olan hamuru bir merdane yardımıyla açalım açtığımız hamuru dolaptan çıkardığımız kaba yerleştirelim ve içine iç harcımı koyarak üzerine kalan küçük bezeyi açıp koyalım.
- Çiğ bademleri yerleştirip 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve pişmesini bekleyin şimdiden afiyet olsun:)
Not : Çiğ bademleri kaynamış sıcak suda 15 bekletin kabukları hemen soyulur ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder