5 Haziran 2019 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Damak zevkine göre tuz
Pişerken eklenecekler;
  • 1. 5 su bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayarlamaya göre sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Ben taze yapraktan yaptım tabi ki kışın tuzlu suda kurulmuş yapraktan da sarabilirsiniz
    ilk önce taze yaprağım derin bir kapa alıyoruz.
  2. Sonra ketılda suyu kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan suyu yaprağın içine döküyoruz soğumasını bekliyoruz .
  4. Onu beklerken de içimizi hazırlayalım .
  5. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz ve derin bir kabın içine koyuyoruz ardından domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğuruyoruz.
  6. Soğanların da ince ince ve küçük bir şekilde doğuruyoruz .
  7. Pirinçin içine katıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve içimiz hazırlanıyor.
  8. Islattığımız yaprakları süzgeçten suyunu süzdürerek sarmaya hazır hale getiriyoruz ve ince ince kalem şeklinde sarıyoruz.
  9. Sarma işlemi bittikten sonra derin bir tencereye sırayla yerleştiriyoruz ve bolca zeytin yağını döküyoruz .
  10. Ardından sıcak suyunu ekliyoruz altı kısık bir şekilde pişiriyoruz servis yaparak yiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder