Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tane orta boy domates
- 1 tane orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Damak zevkine göre tuz
Pişerken eklenecekler;
- 1. 5 su bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ayarlamaya göre sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Ben taze yapraktan yaptım tabi ki kışın tuzlu suda kurulmuş yapraktan da sarabilirsiniz
ilk önce taze yaprağım derin bir kapa alıyoruz. - Sonra ketılda suyu kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyu yaprağın içine döküyoruz soğumasını bekliyoruz .
- Onu beklerken de içimizi hazırlayalım .
- Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz ve derin bir kabın içine koyuyoruz ardından domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğuruyoruz.
- Soğanların da ince ince ve küçük bir şekilde doğuruyoruz .
- Pirinçin içine katıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve içimiz hazırlanıyor.
- Islattığımız yaprakları süzgeçten suyunu süzdürerek sarmaya hazır hale getiriyoruz ve ince ince kalem şeklinde sarıyoruz.
- Sarma işlemi bittikten sonra derin bir tencereye sırayla yerleştiriyoruz ve bolca zeytin yağını döküyoruz .
- Ardından sıcak suyunu ekliyoruz altı kısık bir şekilde pişiriyoruz servis yaparak yiyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder