Baklavalık Yufka Böreği ( En Çıtırından) Tarifi İçin Malzemeler
- 24 adet baklava yufkası
 
Sosu için;
- 1 yumurta
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 şişe maden suyu
 - 1 çay kaşığı tuz
 
İçine;
- Peynir ( arzu ettiğiniz iç harcını hazırlayabilirsiniz )
 - Yufkaların ilk 2 katına kullanmak için
 - Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
 
Baklavalık Yufka Böreği ( En Çıtırından) Tarifi Yapılışı
Baklava yufkasıyla börek her zaman vazgeçilmez
Hem de çıtır çıtır bir börek istiyorsanız bu tarif kesinlikle tam da o tarif
- Öncelikle sosumuz için yumurta sıvı yağı süt maden suyu ve tuzu kabımıza alıyoruz karıştırıyoruz.
 - Ayrıyetten bir kaseye de yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyuyoruz.
 - Öncelikle tek yufkamızı tezgaha alıyoruz.
 - Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüyoruz.
 - 2. Yufkamızı üzerine koyuyoruz.
 - Onun da üzerine sıvı yağ sürüyoruz
 - Daha sonra 3. Yufkamızı alıyoruz onun üzerine sosumuzdan sürüyoruz.
 - 4. Yufkamızı da koyuyoruz. Onun üzerine de sosu sürüyoruz.
 - Yufkanın ortasından kesiyoruz.
 - Uçlarına peynir koyuyoruz
 - Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
 - Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
 - Börekleri tepsiye diziyoruz.
 - Üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
 - Kalan sosu üzerlerine döküyoruz.
 - 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder