Baklavalık Yufka Böreği ( En Çıtırından) Tarifi

Baklavalık Yufka Böreği ( En Çıtırından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklava yufkası
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
İçine;
  • Peynir ( arzu ettiğiniz iç harcını hazırlayabilirsiniz )
  • Yufkaların ilk 2 katına kullanmak için
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

Baklavalık Yufka Böreği ( En Çıtırından) Tarifi Yapılışı

Baklava yufkasıyla börek her zaman vazgeçilmez
Hem de çıtır çıtır bir börek istiyorsanız bu tarif kesinlikle tam da o tarif😊
  1. Öncelikle sosumuz için yumurta sıvı yağı süt maden suyu ve tuzu kabımıza alıyoruz karıştırıyoruz.
  2. Ayrıyetten bir kaseye de yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyuyoruz.
  3. Öncelikle tek yufkamızı tezgaha alıyoruz.
  4. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüyoruz.
  5. 2. Yufkamızı üzerine koyuyoruz.
  6. Onun da üzerine sıvı yağ sürüyoruz
  7. Daha sonra 3. Yufkamızı alıyoruz onun üzerine sosumuzdan sürüyoruz.
  8. 4. Yufkamızı da koyuyoruz. Onun üzerine de sosu sürüyoruz.
  9. Yufkanın ortasından kesiyoruz.
  10. Uçlarına peynir koyuyoruz
  11. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
  12. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  13. Börekleri tepsiye diziyoruz.
  14. Üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
  15. Kalan sosu üzerlerine döküyoruz.
  16. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar