Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr dana döş kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 adet patlıcan
- Tuz
Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
Davet ve ramazan sofralarınıza yakışan lezzeti ve görüntüsüyle tam not alacağınız muhteşem bir tarif…
- Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın.
- Parçalara ayırdığınız soğanı, maydanozu, sarımsağı, kapya biber ve yeşil biberi rondodan geçirin.
- Kıymayı ve rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, tuzu, salça ve baharatları bir kabın içine alıp iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz harcın yarısını uygun ebattaki fırın tepsinize eşit kalınlıkta yayın.
- Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında dilimleyin.
- Dilimlediğiniz patlıcanların acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve suyunu sürdürün.
- Dilimlediğiniz patlıcanların arasına kalan harçtan yerleştirip tepsinin kenar kısmına dik şekilde yerleştirin.
- Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.
- Orta kısma domates ve biber dilimleri yerleştirin.
- Tepsinin üzerini önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıdı kaldırın.
- Yemeğiniz biraz sulanmış olacaktır.
- Bu yağlı sudan fırça yardımıyla patlıcanların üzerine sürün ve tekrar fırına verin.
- Yemek suyunu çekene kadar tekrar pişirin.
- Pişme süresi herkesin kullandığı fırın ısısına göre farklılık gösterebilir.
- Bu nedenle fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirin.
- Pişen kebabı sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder