Hira Tatlısı Tarifi

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN;
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN;
  • 2. 5 su bardağı toz şeker
  • 2. 5 su bardağı soğuk su
  • 3-4 damla limon suyu
İÇİ İÇİN;
  • İri çekilmiş ceviz içi
BULAMAK İÇİN;
  • 5 yemek kaşığı irmik

Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  2. Şeker ve su tencereye alınır.
  3. Orta ateşte kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir, 3 dakika da o şekilde kaynadıktan sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  4. Hamur malzemeleri büyük bir kaba alıp iyice yoğurun.
  5. Yumuşak bir hamur olacak.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  7. Elimizde yuvarlayıp içine ceviz koyup tekrar yuvarlayalım.
  8. Yuvarladığımız hamuru irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  10. Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
  11. 1-2 saat dinlenmesi gerek. Soğuk servis ediniz.
    AFİYET OLSUN

Yorumlar