3 Temmuz 2019 Çarşamba

Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket lazanya
  • (yaprak hamur)
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı karabiber

Lazanya Tarifi Yapılışı

  1. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun.
  2. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domatesi ekleyip pişmeye bırakın.
  4. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
  5. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  6. Karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın.
  7. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
  8. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  9. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
  10. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  12. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder