Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket lazanya
- (yaprak hamur)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı karabiber
Lazanya Tarifi Yapılışı
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domatesi ekleyip pişmeye bırakın.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın.
- Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
- Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
- Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder