29 Temmuz 2019 Pazartesi

Patatesli Kek Tarifi

Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Alabildiği kadar un

Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

Misafir sofralarında artık aranan bir tat patatesli kek.
Ben hangi misafirime yapsam tarif alıp gitti. Gerçekten hem pratik hem çok lezzetli tarif defteriniz de muhakkak yer almalı☺️
*Görselde ki 2 ölçü yapılmıştır. Bir boy küçük kare borcam idealdir*
  1. 2 adet yumurtayı bir kabın içine kırıp çırpalım.
  2. Şekeri ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  3. Yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, ve tuzu da ilave edelim.
  4. Birbiriyle özleşen malzemelere rendelediğimiz soğanı ekleyelim. ( Ben soğanın suyunu da ekliyorum dileyen eklemeyebilir)
  5. Unu yavaş yavaş ekleyelim.
  6. Un ile birlikte harcımız boza kıvamından biraz daha koyu olacak. O şekilde un eklensin.
  7. Baharatlarını ekleyip küp küp doğranmış patatesleri ekleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın.
  9. Altı üstü kıpkırmızı kızarınca çıkarın fırında beklemesin.
    (çıtır değil yumuşak bir kek elde etmek için)
    Afiyet olsun 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder