28 Temmuz 2019 Pazar

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 yumurta (sarısı üstü için kaldırılacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yeterince un( kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacak)
İç Pilavı İçin ;
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı badem
  • Kuş üzümü, tuz, pul biber, karabiber, kimyon
  • Sıvı yağ

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Et suyunu ayırıyoruz pilav için. Pilavımızı yapıyoruz.
  2. Pişen pilavımıza eti didikliyoruz. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve hafif kavuruyoruz. Bademleri pilava ekliyoruz.
  3. Kuş üzümü ve baharatları da pilava ekleyip karıştırıyoruz içimiz hazır.
  4. Hamuru için ; Yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, tuz, un ve kabartma tozunu yoğuruyoruz.
  5. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. Borcamımızı yağlıyoruz. Hamuru ikiye bölüyoruz.
  7. İlk parçayı merdaneyle açıp şeritler halinde kesiyoruz. Ve resimdeki gibi borcamımıza yerleştiriyoruz. Sonra iç harcımızı döküyoruz.
  8. Şeritlerin kenarlarını içe alıyoruz. Öteki parça hamurumuzu da açıp pilavın üstünü kapıyoruz. Fazlalıkları kesiyoruz.
  9. Üzerine badem veya fındık( bademim bittiği için fındık koydum:))yerleştiriyoruz. Yumurta sarısını sürüp, susam serpiyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz kontrollü. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder