14 Temmuz 2019 Pazar

Peynirli Rulo Börek Tarifi

Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • (Bardak ölçüm 200ml)
Hamuru:
  • 1 yaş maya
  • 600ml ılık süt (3 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg un (6, 5 – 7 su bardağı)
  • 1 yumurta
İç harcı:
  • 600g beyaz peynir
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 1/2 (yarım) dal maydanoz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğurun, hamur yumuşak olacak. 1 saat kadar mayalandırın.
  2. İç harcı için peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın, soğanı ve biberi rondodan geçirin.
  3. Diğer malzemelerle bir kapta karıştırın.
  4. Hamurdan 6 tane beze yapın.
  5. Bezenin birini unlu tezgahın üstünde ince açın, iç harcından serpin & rulo şeklinde sarın.
  6. Biraz elinizle bastırıp dilimleyin & tepsiye dizin. Bu işlemi kalan bezelerlede yapın.
  7. Yumurta sarısını sütle karıştırın, böreklerin üstüne sürün & susam, çörek otu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede altlı üstlü yaklaşık 20-25dk pişirin.
    Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder