Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- (Bardak ölçüm 200ml)
Hamuru:
- 1 yaş maya
- 600ml ılık süt (3 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg un (6, 5 – 7 su bardağı)
- 1 yumurta
İç harcı:
- 600g beyaz peynir
- 2 sivri biber
- 1 soğan
- 1/2 (yarım) dal maydanoz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- Karabiber
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
- Çörek otu
Peynirli Rulo Börek Tarifi Yapılışı
- Hamur için bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğurun, hamur yumuşak olacak. 1 saat kadar mayalandırın.
- İç harcı için peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın, soğanı ve biberi rondodan geçirin.
- Diğer malzemelerle bir kapta karıştırın.
- Hamurdan 6 tane beze yapın.
- Bezenin birini unlu tezgahın üstünde ince açın, iç harcından serpin & rulo şeklinde sarın.
- Biraz elinizle bastırıp dilimleyin & tepsiye dizin. Bu işlemi kalan bezelerlede yapın.
- Yumurta sarısını sütle karıştırın, böreklerin üstüne sürün & susam, çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede altlı üstlü yaklaşık 20-25dk pişirin.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder