Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane köy biberi
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağından bir parmak kadar fazla sıcak su

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce malzemeler hazırlanır.
  2. Biberler çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Havuç rendelenir.
  3. Daha sonra tencereye sıvı yağ ve biberler eklenip kavrulur.
  4. Biberler kavrulunca havuç rendesi eklenir ve kavrulur.
  5. Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Şehriyeler eklenir 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuz ve sıcak su eklenir, pişmeye bırakılır.
  7. Suyunu çekince tencerenin ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakılır.
  8. Sıcak sıcak servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?