13 Temmuz 2019 Cumartesi

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane köy biberi
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağından bir parmak kadar fazla sıcak su

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce malzemeler hazırlanır.
  2. Biberler çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Havuç rendelenir.
  3. Daha sonra tencereye sıvı yağ ve biberler eklenip kavrulur.
  4. Biberler kavrulunca havuç rendesi eklenir ve kavrulur.
  5. Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Şehriyeler eklenir 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuz ve sıcak su eklenir, pişmeye bırakılır.
  7. Suyunu çekince tencerenin ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakılır.
  8. Sıcak sıcak servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder