Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi
Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 tane kapya biber
- 1 tane köy biberi
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- 2 su bardağından bir parmak kadar fazla sıcak su
Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk önce malzemeler hazırlanır.
- Biberler çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Havuç rendelenir.
- Daha sonra tencereye sıvı yağ ve biberler eklenip kavrulur.
- Biberler kavrulunca havuç rendesi eklenir ve kavrulur.
- Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Şehriyeler eklenir 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuz ve sıcak su eklenir, pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince tencerenin ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakılır.
- Sıcak sıcak servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder