Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi
Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil kabak
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kaşar peyniri
Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım. Bu dışı koyu yeşil renk olan kabaklardan olacak. Kabakları kabuklarıyla yiyeceğimiz için güzelce yıkıyoruz.
- Ortadan diklemesine kesip içlerini oyuyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdirelim ve fırına verelim.
- 15 dakika kadar 180 derecede bir ön pişirme yapalım.
- Bu sırada iç harcımızı da hazırlayalım.
- Patatesi, soğanı, havucu ve biberi küçük küçük küp küp doğrayalım. Az yağda pişirelim tuz ve karabiber ekleyip.
- Fırından çıkan kabaklarımızın ortalarına dolduralım ve tekrar fırında verelim. Bu sefer yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Fırından tekrar çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri ekleyip, 5 dakika daha fırına verelim.
- Kaşarlar eriyince çıkarıp servisimizi yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder