29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kaşar peyniri

Sebzeli Yeşil Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım. Bu dışı koyu yeşil renk olan kabaklardan olacak. Kabakları kabuklarıyla yiyeceğimiz için güzelce yıkıyoruz.
  2. Ortadan diklemesine kesip içlerini oyuyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdirelim ve fırına verelim.
  4. 15 dakika kadar 180 derecede bir ön pişirme yapalım.
  5. Bu sırada iç harcımızı da hazırlayalım.
  6. Patatesi, soğanı, havucu ve biberi küçük küçük küp küp doğrayalım. Az yağda pişirelim tuz ve karabiber ekleyip.
  7. Fırından çıkan kabaklarımızın ortalarına dolduralım ve tekrar fırında verelim. Bu sefer yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  8. Fırından tekrar çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri ekleyip, 5 dakika daha fırına verelim.
  9. Kaşarlar eriyince çıkarıp servisimizi yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder