15 Temmuz 2019 Pazartesi

Tavada Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Tavuk Şiş  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk (1 bütün birde yarım ) tavuk göğsü
  • 12 adet yeşil biber
  • 6 adet kırmızı biber
Marinesi İçin ;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavada Tavuk Şiş  Tarifi Yapılışı

Hazırlanışı
  1. Öncelikle tavuk göğsü yıkanır ve kup kup olacak şekilde doğranır bir kaba alınır.
  2. Bir kasede marine için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve tavukların üzerine dökülüp karıştırılıp üzerini streçleyip dolaba kaldırılır.
  3. En az 2 saat dinlendirilir.
  4. Sonra şişlere istenildiği sıralamasıyla dizilir.
  5. Yanmaz yapışma tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve orta ateşte kızartılır.
  6. Tavayı arada bir kağıt havluyla silin ki kızaran kalıntılar temizlensin.
  7. Hepsi kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder