28 Temmuz 2019 Pazar

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk but (küp doğranacak)
  • 2 adet orta boy kuru soğan (soyulup iri yemeklik doğranacak)
  • 6 adet çarliston biber(çekirdeği çıkarılıp iri doğranacak )
  • 10 diş sarımsak (soyulup diş kalacak )
  • 1 adet kapya biber(çekirdeği çıkarılıp iri doğranacak )
  • 1 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranacak )
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, kimyon, toz tatlı biber, sumak
  • 1 çay bardağı su (küçük boy çay bardağı su )
  • 7-8 adet patates (soyulup bir cm kalınlığında halka dilimlenecek )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
Aralarına Koymak İçin ;
  • 2 adet ince yeşil biber
  • 1 adet domates

Tavuk Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri kesip yıkadıktan kurulayalım sonra kızgın sıvı yağda biraz kızartalım kağıt havlu serili tabağa alalım.
  2. Tavaya tavuk etlerini koyalım 10 dakika kısık ateşte pişirelim kapatalım.
  3. Sonra başka bir tavaya yağları ekleyelim soğanı sarımsağı biberleri koyalım 2-3 dakika kavuralım
  4. Salçayı domatesi ekleyelim karıştıralım kavuralım tuz baharatı serpip karıştıralım etleri katıp tekrar karıştıralım.
  5. Bir çay bardağı suyu ekleyelim 10 dakika çok kısık ateşte pişirelim.
  6. Sonra fırın tepsisine bir kat patatesleri dizelim yaptığımı tavuklu harcı yayalım.
  7. Maydanozu serpelim bir kat daha patates dizelim aralarına kestiğimiz domates biberleri yerleştirelim bir çay bardağı suyu gezdirerek dökelim.
  8. Üzerine yarım çay kaşığı tuz toz tatlı biberi serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder