Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi
Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 1 adet haşlanmış irice havuç
- 1 avuç kadar mısır tanesi (Ben kullanmadım)
- Yarım tavuk göğüsü
- 1 dolu kaşık tereyağ
- Sıvı yağ
- Tavuk suyu
- Tuz karabiber yenibahar
Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci çok karıştırmadan bol suda yıkayalım ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip yarım saat bekletelim.
- Bu arada tavuk göğsünü haşlayıp suyunu süzelim.
- Bezelye ve havuçları ayrı ayrı çok fazla yumuşatmadan haşlayalım.
- Tencereye yağları alıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim ve pirinçler şeffaf bir hal alana kadar kavuralım.
- Tavuk suyunu verip tuzunu ekleyip önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pilav suyunu çekmeye yakın sebzeleri küçük parçalara ayırdığımız tavuk etini ilave edelim bir kaç kez karıştırıp pişmeye bırakalım.
- Pişen pilava karabiber yenibahar serpip üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatıp dinlendirelim. Ben 4 bardak tavuk suyu kullandım her pirincin suyu çekme oranı farklıdır su ayarını pirincinize göre ayarlayınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder