1 Temmuz 2019 Pazartesi

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 adet haşlanmış irice havuç
  • 1 avuç kadar mısır tanesi (Ben kullanmadım)
  • Yarım tavuk göğüsü
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tavuk suyu
  • Tuz karabiber yenibahar

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci çok karıştırmadan bol suda yıkayalım ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip yarım saat bekletelim.
  2. Bu arada tavuk göğsünü haşlayıp suyunu süzelim.
  3. Bezelye ve havuçları ayrı ayrı çok fazla yumuşatmadan haşlayalım.
  4. Tencereye yağları alıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim ve pirinçler şeffaf bir hal alana kadar kavuralım.
  5. Tavuk suyunu verip tuzunu ekleyip önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Pilav suyunu çekmeye yakın sebzeleri küçük parçalara ayırdığımız tavuk etini ilave edelim bir kaç kez karıştırıp pişmeye bırakalım.
  7. Pişen pilava karabiber yenibahar serpip üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatıp dinlendirelim. Ben 4 bardak tavuk suyu kullandım her pirincin suyu çekme oranı farklıdır su ayarını pirincinize göre ayarlayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder