Tereyağlı Domatesli Pilav ( Konserve Domates Püresi İle) Tarifi

Tereyağlı Domatesli Pilav ( Konserve Domates Püresi İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 büyük çay bardağı domates rendesi
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 küp şeker
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine ;
  • Tereyağ

Tereyağlı Domatesli Pilav ( Konserve Domates Püresi İle) Tarifi Yapılışı

  1. Pirincin üzerine tuz atılır.
  2. 3-4 damla limon suyu ve üzerine kaynar su döküp 20 dakika bekletilir.( limon suyu kullanırsak pirinç parlak ve beyaz olur).
  3. Pirinç ova ova yıkanır ve suyu iyice süzdürülür.
  4. Tencereye tereyağ alınır.
  5. Domates püresi eklenir kavrulur.
  6. Pirinç eklenir 5 dakika kavurmaya devam edilir.
  7. Tuz, karabiber, şeker eklenir.
  8. 3 su bardağı sıcak su döküp karıştırılır.
  9. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  10. Üzerine piştikten sonra eritilmiş tereyağ dökülür 10 dakika dinlendirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar