Tereyağlı Domatesli Pilav ( Konserve Domates Püresi İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük çay bardağı domates rendesi
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- 1 küp şeker
- Karabiber
- Tuz
Üzerine ;
- Tereyağ
Tereyağlı Domatesli Pilav ( Konserve Domates Püresi İle) Tarifi Yapılışı
- Pirincin üzerine tuz atılır.
- 3-4 damla limon suyu ve üzerine kaynar su döküp 20 dakika bekletilir.( limon suyu kullanırsak pirinç parlak ve beyaz olur).
- Pirinç ova ova yıkanır ve suyu iyice süzdürülür.
- Tencereye tereyağ alınır.
- Domates püresi eklenir kavrulur.
- Pirinç eklenir 5 dakika kavurmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber, şeker eklenir.
- 3 su bardağı sıcak su döküp karıştırılır.
- Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine piştikten sonra eritilmiş tereyağ dökülür 10 dakika dinlendirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder