Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 400-450 gr kadar kakaolu kek (Ben birgün önce yaptığım artan kakaolu keki kullandım)
 - 2 paket bitter çikolata
 - 1 kutu süt kreması
 
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
 - Toz fıstık
 
Truff Tarifi Yapılışı
- Kekimizi bir kapta elimizle ufalıyoruz.
 - Bir tencerede süt kremasını ısıtıp içerisine elimizle irice parçaladığımız çikolataları atıyoruz.
 - Çikolatalar eriyemeye başlayınca ocağı kapatıp, iyice eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
 - Çikolatalı karışımı ufaladığımız kekin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine ve fıstığa buluyoruz.
 - Üzerine streç filmle örtüp dolapta saklayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Not:Bu ölçülerle 25 tane truff çıktı.
 
Yorumlar
Yorum Gönder