Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet hazır böreklik yufka
Islatmak İçin ( Yufkaları ) ;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin ;
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
İçi İçin ;
- 1 demet pırasa
- 2 adet soğan
- Göz kararı kavrulmuş kıyma
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Soğanları ve pırasaları küçük olacak şekilde doğrayalım.
- İlk başta soğanları tavaya alalım ve sıvı yağı ekleyip kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince şekeri ekleyelim daha sonra pırasayı ekleyelim ve kavuralım en son kavrulmuş kıymadan ekleyelim( Herkes istediği kadar ekleyebilir). Soğumaya bırakalım.
- Yufkayı alıp düz bir zemine serelim.
- Islatmak için hazırladığımız malzemeyi yufkanın her tarafı ıslanacak şekilde sürelim.
- Hazırladığımız soğumuş içten yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim.
- Daha sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla keselim.
- Kestiğimiz yerden kısa tarafına doğru rulo yaparak saralım.
- Önceden yağladığımız tepsiye kıvırarak yerleştirelim.
- Ve hepsini bu şekilde etrafına dolayarak yerleştirelim.
- Tüm yufkalar bittikten sonra üzerine hazırladığımız harcı sürelim.
- Sıcak fırına 170 derecede pişirelim.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder