9 Ağustos 2019 Cuma

Çıtır Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır böreklik yufka
Islatmak İçin ( Yufkaları ) ;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam
İçi İçin ;
  • 1 demet pırasa
  • 2 adet soğan
  • Göz kararı kavrulmuş kıyma
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları ve pırasaları küçük olacak şekilde doğrayalım.
  2. İlk başta soğanları tavaya alalım ve sıvı yağı ekleyip kavuralım.
  3. Soğanlar pembeleşince şekeri ekleyelim daha sonra pırasayı ekleyelim ve kavuralım en son kavrulmuş kıymadan ekleyelim( Herkes istediği kadar ekleyebilir). Soğumaya bırakalım.
  4. Yufkayı alıp düz bir zemine serelim.
  5. Islatmak için hazırladığımız malzemeyi yufkanın her tarafı ıslanacak şekilde sürelim.
  6. Hazırladığımız soğumuş içten yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim.
  7. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla keselim.
  8. Kestiğimiz yerden kısa tarafına doğru rulo yaparak saralım.
  9. Önceden yağladığımız tepsiye kıvırarak yerleştirelim.
  10. Ve hepsini bu şekilde etrafına dolayarak yerleştirelim.
  11. Tüm yufkalar bittikten sonra üzerine hazırladığımız harcı sürelim.
  12. Sıcak fırına 170 derecede pişirelim.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder