Kulp Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- Vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
Süsleme için;
- Bayatlamış kek ya da hazır kek veya tercihen petibör bisküvi
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Kulp Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocakta karıştırıyorsunuz.
- Kıvam alan muhallebiyi soğuması için kenara alıp kek için blendır yapıyorsunuz.
- Soğuyan muhallebiye kremşanti de ekleyerek tekrar blendır yapıyorsunuz .
- Daha sonra ufalanmış kek muhallebi tekrar kek olacak şekilde kuplara döküyorsunuz.
- Süslemeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder