Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet falım sakız
  • 1 adet vanilin
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Ceviz

Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye döküyoruz unu ve nişastayı ekleyerek çırpıyoruz şekeri ekleyip ocağın altını yakıp yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Muhallebi kıvam almaya başladığında sakızı ortadan bölüp içine atıyoruz.
  3. Muhallebi kaynayınca altını kapatıp vanilin ve margarini ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Bisküvileri un kıvamına getirip kaselerin altına döküyoruz üzerine muhallebi onun üzerine yine bisküvi ve ceviz koyuyoruz.
  5. Dolapta 2 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?