Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1cay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kuru maya
- 4. 5-5 su bardağı un
Muhallebi İçin ;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya (piştikten sonra)
- 1 paket krem şanti (piştikten sonra)
Üzerine ;
- 1 paket çikolata sosu
- Arkasındaki tarife göre süt
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle 1 bardak süt ve suyu cezveye alıp hafif ılıtalım.
- Daha sonra hamur yoğurma kabına süt su kuru maya ve şekeri ekleyip bir kez karıştırıp ağzını kapatıp 10 dakika bekletin.
- Kabardıktan sonra yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
- Üzerine temiz bir bezle örtün 45 dakika bekletelim.
- Mayalandıktan sonra tepsinin altına yağlı kağıt serip hamurun mayasını söndürme den yuvarlak yapıp tepsiye dizelim.
- Hepsini yaptıktan sonra üzerine temiz bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekletelim.
- Daha sonra 175 derecelik fırında pişirelim dikkatli olalım çabuk pişiyor.
- O pişerken tencereye süt şeker un nişastayı ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim.
- Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekleyip çırpın.
- Daha sonra pişen pastamızı soğuduktan sonra ortadan kesip 1 yemek kaşığı muhallebi den koyalım.
- Servis tabağına alalım daha sonra üzerine çikolata sosu yapalım üzerine gezdirelim.
- Dolap ta 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder