Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz, kimyon, karabiber
- 2-3 diş sarımsak
Sarmak İçin;
- 2 adet yufka
- 5-6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için;
- 4-5 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Servis için;
- Çırpılmış yoğurt
Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
Çok hafif bir kebap
- Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Elimizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Buzdolabında 10 dk bekletiyoruz.
- 200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.
- SOS tavasında tereyağını eritiyoruz.
- Yufkamızı ikiye bölüyoruz.
- İçine tereyağını sürüyoruz.
- Köftelerimizi ikişerli şekilde yufkanın içine koyuyoruz.
- Sıkı bir şekilde rulo gibi sarıyoruz. Bu işlemi hepsi için yapıyoruz.
- Ayrı bir tavada sosumuzu da yapıp yaptığımız ve şekil verdiğimiz beytilerin üzerine sürüyoruz.
- Piştikten sonra üzerine yoğurdumuzu döküyoruz.
- Ben eritilmiş nane ve pul biber döktüm, tercih size kalmış
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder