Beyti Kebabı Tarifi

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2-3 diş sarımsak
Sarmak İçin;
  • 2 adet yufka
  • 5-6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için;
  • 4-5 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Servis için;
  • Çırpılmış yoğurt

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

Çok hafif bir kebap 👌
  1. Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Elimizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  3. Buzdolabında 10 dk bekletiyoruz.
  4. 200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.
  5. SOS tavasında tereyağını eritiyoruz.
  6. Yufkamızı ikiye bölüyoruz.
  7. İçine tereyağını sürüyoruz.
  8. Köftelerimizi ikişerli şekilde yufkanın içine koyuyoruz.
  9. Sıkı bir şekilde rulo gibi sarıyoruz. Bu işlemi hepsi için yapıyoruz.
  10. Ayrı bir tavada sosumuzu da yapıp yaptığımız ve şekil verdiğimiz beytilerin üzerine sürüyoruz.
  11. Piştikten sonra üzerine yoğurdumuzu döküyoruz.
  12. Ben eritilmiş nane ve pul biber döktüm, tercih size kalmış
Afiyet olsun 😊😊

Yorumlar