Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet dolmalık biber
 - 2 adet büyük boy kuru soğan
 - 1. 5 su bardağı pirinç
 - 1. 5 su bardağı su
 - 2 yemek kaşığı salça
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 4 çorba kaşığı nar ekşisi
 - 2 adet et bulyon
 - Nane
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Sosu İçin ;
- 2 su bardağı su
 - 2 yemek kaşığı salça
 - Tuz
 - Biraz sıvı yağ
 
Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağ ile birlikte tavaya alınır bu arada pirinç yıkanır kavrulan soğanlara salça eklenir biraz daha kavrulur.
 - Daha sonra pirinç eklenir baharatlar tuz nar ekşisi eklenir bulyonlar içine rendelenir bir iki çevrilir ve üzerine su eklenerek biraz yumuşaması sağlanır. ( iç harç çiğden de yapılabilir fakat fırında olduğu için benim istediğim yumuşaklık da olmuyor ama siz daha tok ve diri seviyorsanız çiğden de yapabilirsiniz)
 - Suyunu çeken pirinçler ocaktan alınır ve içi temizlenmiş ve çatalla delikler açılmış olan biberlere üzerinde iki parmak boşluk kalacak kadar doldurulur.
 - Biberlerin ağzı domates ile kapatılır bir kapta sos hazırlanır ve borcama dizilmiş olan dolmaların üzerine gezdirilir ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
 - 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder