Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet dolmalık biber
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 1. 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 adet et bulyon
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu İçin ;
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Biraz sıvı yağ
Fırında Ekşili Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağ ile birlikte tavaya alınır bu arada pirinç yıkanır kavrulan soğanlara salça eklenir biraz daha kavrulur.
- Daha sonra pirinç eklenir baharatlar tuz nar ekşisi eklenir bulyonlar içine rendelenir bir iki çevrilir ve üzerine su eklenerek biraz yumuşaması sağlanır. ( iç harç çiğden de yapılabilir fakat fırında olduğu için benim istediğim yumuşaklık da olmuyor ama siz daha tok ve diri seviyorsanız çiğden de yapabilirsiniz)
- Suyunu çeken pirinçler ocaktan alınır ve içi temizlenmiş ve çatalla delikler açılmış olan biberlere üzerinde iki parmak boşluk kalacak kadar doldurulur.
- Biberlerin ağzı domates ile kapatılır bir kapta sos hazırlanır ve borcama dizilmiş olan dolmaların üzerine gezdirilir ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
- 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder