Aşırı, Kabaran, Yumuşak, Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi

Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yaş maya
  • 1 paket schmand (200 gr) (tr’dekiker labne)
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı
  • Alabildiğince un
İçi için;
  • Peynir, sucuk, kaşar
  • Üstüne ;1 yumurta sarısı

Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi Yapılışı



  1. Su, sıvı yağ, süt ,maya ,labne ,peyniri ,tuz ,şeker ,yumurta beyazı hepsi çırpılır.
  2. Üstüne unu ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır.
  3. Kabaran hamur geceden içi hazırlanır mandalina büyüklüğünde içleri doldurulur istediğiniz şekil verilerek fırın tepsisine dizilir .
  4. Buzdolabında sabaha kadar bekletilir.
  5. Sabah üstüne yumurta sarısı sürülerek çörek otu susam serpilerek 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  6. Benimkiler 27 dakikada pişti siz kontrollü pişirin.
  7. Bu ölçüyle 35 poğaça elde ettim. Sabah kahvaltıya gelecek misafirlerinize geceden hazırlayıp sabaha fırına sürebilirsiniz yada çocuklarınıza beslenme olarak okula katabilirsiniz.

Yorumlar