Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı oda ısısında süt
 - 1 su bardağı oda ısısında su
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 kabartma tozu
 - 1 yaş maya
 - 1 paket schmand (200 gr) (tr’dekiker labne)
 - 1. 5 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
 - 1 yumurta beyazı
 - Alabildiğince un
 
İçi için;
- Peynir, sucuk, kaşar
 - Üstüne ;1 yumurta sarısı
 
Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi Yapılışı
- Su, sıvı yağ, süt ,maya ,labne ,peyniri ,tuz ,şeker ,yumurta beyazı hepsi çırpılır.
 - Üstüne unu ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır.
 - Kabaran hamur geceden içi hazırlanır mandalina büyüklüğünde içleri doldurulur istediğiniz şekil verilerek fırın tepsisine dizilir .
 - Buzdolabında sabaha kadar bekletilir.
 - Sabah üstüne yumurta sarısı sürülerek çörek otu susam serpilerek 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
 - Benimkiler 27 dakikada pişti siz kontrollü pişirin.
 - Bu ölçüyle 35 poğaça elde ettim. Sabah kahvaltıya gelecek misafirlerinize geceden hazırlayıp sabaha fırına sürebilirsiniz yada çocuklarınıza beslenme olarak okula katabilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder