5 Ekim 2019 Cumartesi

Etli Kuru Fasülye Tarifi

Etli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasülye
  • 500 Gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • Salça tuz
  • 7 su bardağı su

Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir gece önceden fasülyelerimizi ıslatıyoruz.
  2. Yemeğimize başlamadan önce düdüklü tenceremize kuru soğanımızı doğruyoruz.
  3. Üzerine sıvı yağımızı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanlarımızın üzerine salçamızı ilave ediyoruz.
  5. Üzerine kuşbaşı etlerimizi de ekleyip kavuruyoruz.
  6. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz fasülyelerimizi de koyup üzerine suyunu ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
    Not;düdüklüde kaynamaya başladıktan itibaren yarım saat pişiriyoruz. Tam kıvamında bir etli kuru fasülye yemeği😋herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder