4 Ekim 2019 Cuma

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet yeşil sivri biber (siz daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzeler yemeklik doğranır. Tavaya zeytin yağ dökülür.
  2. Soğan ve sarımsak 1-2 dakika sotelenir.
  3. Ardından kırmızı, sarı ve yeşil biber ilave edilerek devam sotelenir.
  4. En son küp küp doğranmış domates ve biber salçası koyulur ve 1 dakika daha kavrulur.
  5. Bütün baharatlarını ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra uygun güvece veya bir fırın kabına alınır.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder