Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr mantar
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 adet yeşil sivri biber (siz daha fazla kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
- Yeteri kadar kaşar peyniri
Güveçte Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Bütün sebzeler yemeklik doğranır. Tavaya zeytin yağ dökülür.
- Soğan ve sarımsak 1-2 dakika sotelenir.
- Ardından kırmızı, sarı ve yeşil biber ilave edilerek devam sotelenir.
- En son küp küp doğranmış domates ve biber salçası koyulur ve 1 dakika daha kavrulur.
- Bütün baharatlarını ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra uygun güvece veya bir fırın kabına alınır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder