Limonlu Pastam Tarifi

Limonlu Pastam Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı ucu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerinin süslemesi için
  • 1 paket krem santi
  • 1 paket sıvı krema
  • Süs şekerleri
  • Not pandispanya tarifim az önce vermiştim

Limonlu Pastam Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ben 1 gün önceden pandispanyamı hazırladım dinlendirdim. (En Harika Pandispanya)Bir önceki tarifimde mevcuttur .
  2. Krema için önce 1 limonu kabuğunu rendeliyoruz.
  3. 1 bardak şeker ile limon kabuğunu elimiz ile övüyoruz ki şeker nemlenicek o.
  4. Burada sütümüzü tencereye alıyoruz ısınması gerek ve o sırada şeker ve limon kabuğuna 1 yumurta kırıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Sonra nişastamızı da ekleyip ısınan sütten 1 kepçe alıp harcımıza ekliyoruz karıştırıp sütümüze ekleyip devamlı olarak karıştırıyoruz.
  6. Bir süre kaynaması gerek karıştırmayı bırakmıyoruz.
  7. Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıp sonra tezgaha alıp temiz tezgaha döküyoruz ve sürekli spatula ile karıştırarak soğutuyoruz .
  8. Soğuyunca 1 limonun suyunu da içine sıkıp güzelce tezgahta elimizle karıştırıp sonra spatula yardımı ile tabanımıza alıp beklemeden hemen pastamızı yapıyoruz
  9. Pandispanyamızı 3 e bölüp aralarına kremamızı sürüyoruz.
  10. En üst kata da önce yanlardan başlayıp sonra da üstüne sürecek şekilde bitiriyoruz Dilerseniz arasına fındık çikolata da ekleyebilirsiniz.
  11. Dolap da yarım saat durduktan sonra süslüyoruz. 1 paket sıvı krema ve krem sandığı çırpıp sıkma torbası ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar