Tencerede Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 400 gr kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
Tencerede Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
Patlıcan kebabını seviyor fakat klasik pişirme yöntemini kuru buluyorsanız eğer, işte bu tarif tam da size göre. 


Mevsimi geçmeden güzel bir yemek için buyrun tarifine.
Mevsimi geçmeden güzel bir yemek için buyrun tarifine.
- Patlıcanları alacalı soyun, iki parmak genişliğinde halkalar halinde dilimleyin ve acısının çıkması için tuzlu suya koyun.
- Bu arada kıymayı bir kaba alın. İçerisine rondodan geçirdiğiniz soğan, sarımsak ve maydanozları ilâve edin.
- Tuz ve baharatları ekleyin ve güzelce yoğurun.
- Genişçe bir tencere içerisine bir patlıcan halkası bir köfte şeklinde dizin.
- Bir kâse içerisinde salçayı az miktarda soğuk su ile açın ve kebabınızın üzerine gezdirin.
- Zeytin yağını da ilâve edin.
- Daha sonra çekirdek kısmını çıkarıp uzunlamasına dörde böldüğünüz biberleri kebabın üzerine dizin ve tencereyi ocağa alıp pişmeye bırakın.
Pirinç pilavı ile sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder