Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım adet ayva
  • 1 orta boy soğan
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker

Ayvalı Ve Portakal Sulu Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Kereviz yapmanın püf noktası öncelikle soyduğumuz kereviz ve ayvaları kararmamaları için limonlu suda bekletmek ve kereviz pişerken tencerenin ağzını açmamaktır.


  1. İlk olarak kerevizlerimizi dilimler halinde doğruyoruz ve limonlu su dolu bir kaba alıyoruz.
  2. Ayvayı da kerevizlerden biraz daha küçük doğrayıp limonlu suya yanına ekliyoruz.
  3. Sonra patatesleri kereviz den daha ince doğruyoruz. Patates biraz daha geç piştiği için.
  4. Sonra havuçlarımızı julyen dediğimiz ince uzun şekilde doğrayıp bir kenara alıyoruz.
  5. Geniş tenceremize zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Sonra üzerine patateslerimizi ve havuçlarımızı alıyoruz bir süre sotelenmesini bekliyoruz.
  7. Sonra kereviz ve ayvamızı ekliyoruz. Üzerine iki su bardağı kadar portakal suyunu, tuzu ve şekeri ekleyerek tenceremizin ağzını kapatıyoruz.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. 20 dk sonra çatalı kerevize batırdığınızda yumuşamışsa kereviz pişmiştir.
  9. Pişen kereviz soğuması için kaldırılır ve soğuk servis yapılır. Servis yaparken isteğe göre dereotu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?