Haydari Mezesi Tarifi

Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Haydari Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır.
  2. Tereyağında nane kızdırılarak ılınması için bekletilir.
  3. Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır.
  4. Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınarak üzerinde dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...