Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 büyük patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3, 5 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak tadınıza göre)
Sebzeleri kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi Yapılışı
Hanımlar, bu pilavı mutlaka deneyin. öyle lezzetli kl ikinci tabağı istetiyor. buyrun tarifime;
- Sebzeleri iyice yıkayıp kurulayalım ayrı ayrı küçük küpler şeklinde doğrayalım.
- Önce patatesleri, ardından kabakları sonra patlıcanları, en son biberleri kızartıp kağıt havlu üzerine alalım.
- Pilav tenceresine yağları koyup kızdıralım tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ekleyip, cam gibi oluncaya kadar kavuralım.
- Kaynar suyu ekleyip tadına bakarak tuzunu ayarlayıp, kapağını kapayalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pişince içine kızarttığımız sebzeleri, ekleyip karıştıralım.
- Tavanın üzerine kağıt havlu örtüp, kapağını kapayıp, 15-20 dakika demlendirelim.
- Kapağını açınca pulbiber ve karabiber ekleyip karıştıralım. servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder