Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi

Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 büyük patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, 5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Sebzeleri kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi Yapılışı

Hanımlar, bu pilavı mutlaka deneyin. öyle lezzetli kl ikinci tabağı istetiyor. buyrun tarifime;


  1. Sebzeleri iyice yıkayıp kurulayalım ayrı ayrı küçük küpler şeklinde doğrayalım.
  2. Önce patatesleri, ardından kabakları sonra patlıcanları, en son biberleri kızartıp kağıt havlu üzerine alalım.
  3. Pilav tenceresine yağları koyup kızdıralım tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ekleyip, cam gibi oluncaya kadar kavuralım.
  4. Kaynar suyu ekleyip tadına bakarak tuzunu ayarlayıp, kapağını kapayalım.
  5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Pişince içine kızarttığımız sebzeleri, ekleyip karıştıralım.
  7. Tavanın üzerine kağıt havlu örtüp, kapağını kapayıp, 15-20 dakika demlendirelim.
  8. Kapağını açınca pulbiber ve karabiber ekleyip karıştıralım. servise hazır, afiyet olsun.

Yorumlar