Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr sana yağ veya tereyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet vanilya
- 2. 5 su bardağı un (Kıvama göre arttırın veya koymayın )
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon
İçi için :
- Kırılmış ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri için
- Ceviz veya isteğe bağlı farklı süsleme
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhabalar.
- Öncelikle şerbetinizi koyun kaynayınca limonu sıkın 20 dk kaynatın.
- Derin bir kaba önce sana yağ yumurta sıvı yağ yoğurdu katın karıştırın iyice.
- Ardından irmik ve kabartma tozunu katın biraz daha karıştırın.
- Son olarak kulak memesi kıvamı alacak kadar un ekleyin yoğurun.
- Ceviz büyüklüğü parça koparın rendenin delikli kısmına hamuru yayın cevizi koyun kapatın.
- Poğaça şekli gibi olsun. Tepsiye dizin. 180 derecede 30 dk üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim. Dinlenmeye bırakalım.Yarım saat kadar sonra hazırdır. Afiyet olsun deneyenlere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder