20 Kasım 2019 Çarşamba

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr sana yağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet vanilya
  • 2. 5 su bardağı un (Kıvama göre arttırın veya koymayın )
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon
İçi için :
  • Kırılmış ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri için
  • Ceviz veya isteğe bağlı farklı süsleme

Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Merhabalar.


  1. Öncelikle şerbetinizi koyun kaynayınca limonu sıkın 20 dk kaynatın.
  2. Derin bir kaba önce sana yağ yumurta sıvı yağ yoğurdu katın karıştırın iyice.
  3. Ardından irmik ve kabartma tozunu katın biraz daha karıştırın.
  4. Son olarak kulak memesi kıvamı alacak kadar un ekleyin yoğurun.
  5. Ceviz büyüklüğü parça koparın rendenin delikli kısmına hamuru yayın cevizi koyun kapatın.
  6. Poğaça şekli gibi olsun. Tepsiye dizin. 180 derecede 30 dk üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim. Dinlenmeye bırakalım.Yarım saat kadar sonra hazırdır. Afiyet olsun deneyenlere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder