Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
Sosu İçin ;
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Tuz karabiber pul biber
- Nane
- Kekik
- 1. 5 yemek kaşığı un
Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharı kesip sirkeli suda bekletip iyice durulayın.
- Daha sonra bir tencerede haşlayın ama çok fazla haşlamayın ki dağılmasın.
- Su kaynadıktan 7 dakika sonra çatalı batırın üst kısmı yumuşak alt kısmı üste göre daha diri olunca süzün.
- Daha sonra sosunuzu hazırlayın , sosun kıvamı kek kıvamından biraz daha cıvık. Çok cıvık olmasın ki sos üstünde kalsın.
- Sosu hazırlayınca karnabaharları sosa bulayıp yağda kızartın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz extra sos oluyor. Siz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.
Ben yumurtalı sosuna bir cimdik kimyon da attım size kalmış tamamen. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder