Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi

Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
Sosu İçin ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz karabiber pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • 1. 5 yemek kaşığı un

Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharı kesip sirkeli suda bekletip iyice durulayın.
  2. Daha sonra bir tencerede haşlayın ama çok fazla haşlamayın ki dağılmasın.
  3. Su kaynadıktan 7 dakika sonra çatalı batırın üst kısmı yumuşak alt kısmı üste göre daha diri olunca süzün.
  4. Daha sonra sosunuzu hazırlayın ,  sosun kıvamı kek kıvamından biraz daha cıvık. Çok cıvık olmasın ki sos üstünde kalsın.
  5. Sosu hazırlayınca karnabaharları sosa bulayıp yağda kızartın.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz extra sos oluyor. Siz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.
    Ben yumurtalı sosuna bir cimdik kimyon da attım size kalmış tamamen. Afiyet olsun

Yorumlar