Ayranlı Poğaça (Mayasız Yumuşak Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ayran (Koyu kıvamlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3. 5 su bardağı)
İç harcı için
- Beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için
- Yumurta sarısı
Ayranlı Poğaça (Mayasız Yumuşak Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Ayran, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şeker bir kaba alınır çırpıcı yardımıyla karıştırır.
- Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü sekile un eklenip yoğrulur ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Bu sırada iç malzemesini hazırlayalım yeteri kadar peynirin içine Bi tutam maydanoz doğrayıp harmanlayalım
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz her bir bezeyi düz bir zemin üzerinde parmak uçlarımızla bastırarak açıyoruz (parmak uçlarını sıvı yağa batırıp açmak daha kolay oluyor)
- Hamuru “D” şeklinde kapatıp kenar kısımlarını parmak uclarımızla hafif bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp arzu ederseniz. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerler kızarana kadar pişiriyoruz. (20-25 adet arası poğaça elde ediyoruz)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder