29 Aralık 2019 Pazar

Ayranlı Poğaça (Mayasız Yumuşak Poğaça) Tarifi

Ayranlı Poğaça (Mayasız Yumuşak Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ayran (Koyu kıvamlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3. 5 su bardağı)
İç harcı için
  • Beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Ayranlı Poğaça (Mayasız Yumuşak Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Ayran, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şeker bir kaba alınır çırpıcı yardımıyla karıştırır.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü sekile un eklenip yoğrulur ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğrulur.
  3. Bu sırada iç malzemesini hazırlayalım yeteri kadar peynirin içine Bi tutam maydanoz doğrayıp harmanlayalım
  4. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz her bir bezeyi düz bir zemin üzerinde parmak uçlarımızla bastırarak açıyoruz (parmak uçlarını sıvı yağa batırıp açmak daha kolay oluyor)
  5. Hamuru “D” şeklinde kapatıp kenar kısımlarını parmak uclarımızla hafif bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  6. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp arzu ederseniz. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerler kızarana kadar pişiriyoruz. (20-25 adet arası poğaça elde ediyoruz)
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder