29 Aralık 2019 Pazar

Kazandibi Tarifi

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için :
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Yakmak için:
  • Tereyağı tuzsuz
  • Pudra şekeri

Kazandibi Tarifi Yapılışı

  1. Önce vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebisi yapmaya başlıyoruz.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak yapın ki topaklanma olmasın.
  3. Kaynadıktan sonra vanilyalı da ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  4. Mümkünse alüminyum bir tepsiye (ocakta pişeceği için borcamlar çatlayabiliyor)
  5. Önce yağ sürüp tüm tepsiyi kaplayacak şekilde ince bir katman pudra şekeri serpiyoruz.
  6. Üzerine yine ince bir katman muhallebimizden döküyoruz. Şimdi en önemli kısma geldik: kazanın dibini yakmaya 😊 ocakta yavaş yavaş tepsiyi döndürerek pişiriyoruz ve muhallebiyi yakıyoruz. Güzelce rengi dönsün yanıyor diye korkmayın.
  7. Her tarafı eşit şekilde yanınca kalan muhallebiyi de üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  8. Oda sıcaklığına gelince streçleyip dolaba kaldırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder