Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için :
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1. 5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Yakmak için:
- Tereyağı tuzsuz
- Pudra şekeri
Kazandibi Tarifi Yapılışı
- Önce vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebisi yapmaya başlıyoruz.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak yapın ki topaklanma olmasın.
- Kaynadıktan sonra vanilyalı da ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Mümkünse alüminyum bir tepsiye (ocakta pişeceği için borcamlar çatlayabiliyor)
- Önce yağ sürüp tüm tepsiyi kaplayacak şekilde ince bir katman pudra şekeri serpiyoruz.
- Üzerine yine ince bir katman muhallebimizden döküyoruz. Şimdi en önemli kısma geldik: kazanın dibini yakmaya ocakta yavaş yavaş tepsiyi döndürerek pişiriyoruz ve muhallebiyi yakıyoruz. Güzelce rengi dönsün yanıyor diye korkmayın.
- Her tarafı eşit şekilde yanınca kalan muhallebiyi de üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince streçleyip dolaba kaldırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder