Ayva Tatlısı (Kış Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 3 er kahve fincanı şeker
- 12 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Ayva çekirdeği
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- Tatlının balindan
Ayva Tatlısı (Kış Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı
Hadi başlayalım o zaman.
- Ayvaları ilk önce yıkayalım ve ortadan ikiye bölelim. Ben patates soyma aparatımı kullandım ince soysun diye.
- Ayvaları soyalım. Küçük bir kaba 1 litre su ve limon suyunu koyun.
- Ve ayvaları içine bırakın. Bu işlemi yapma sebebimiz ayvalarımız kararmasın diye yapıyoruz.
- Yarıım saat sonra ayvaları pişireceğiniz tencereye alın.
- Ayvaların her birine bir kahve fincanı şeker koyun.
- Daha sonrasında karanfil ve ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine koyun.
- Son olarak tarçını ve suyu ekleyip pişirmeye bırakın. Pişerken ocağınızın altının az yanmasına dikkat edin. Rahat rahat pişsin. Eğer harlı yanarsa tatlınız yanabilir.
- Rengini alıp pişince ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ayvalarımız soğurken ben kremşantı ile süsledim. Ve tatlımın balıyla sunum yapmak istedim. Sizde istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Simdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder