Ekşili Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- Nane, tuz
- 6 su bardağı sıcak su
- İsteğe göre tavuk bulyon
- Yarım limon
Ekşili Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağlarımızı alıp eritiyoruz, üzerine unumuzu ekleyip, kavuruyoruz .
- Salçayı da katıp, daha sonra suyumuzu tuz, nane ve eriştemizi katıyoruz.
- Ekşi olması için, yarım limon suyu ilave edip, yaklaşık 25, 30 dk kaynatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder