Hamsili Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr hamsi
- 1 su bardağına yakın doğranmış pırasa (yeşil yapraklar )
- 1 su bardağına yakın doğranmış yeşil soğan
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Hamsili Ekmek Tarifi Yapılışı
Karadeniz mutfağından müthiş bir lezzet. Deneyenler bilir, denemeyenlere lütfen bir deneyin derim.
- Kılçıkları çıkmış hamsi ve tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Ilık su yardımıyla yumuşak bir hamur hazırlanır
- Ben küçük borcam kullandım
- Yağlı kağıt serili borcama alınır
- Üzerine hafif zeytinyağ elle sürülerek düzeltilir. .
- 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder