Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağlı kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Karabiber_tuz
- 4 adet patlıcan
- 4 adet domates
Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı
Merhaba. Urfa mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kazan kebabı yemeğine bayılacaksınız. Geçelim tarifimize;
- Öncelikle yemeğimizin içini hazırlayalım. Genişçe bir kaba kıymamızı alalım.
- Kuru soğanı, domatesi ve biberleri ince ince doğrayıp kıymayla yoğuralım.
- Salçayı, pulbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- En son zeytin yağını ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra patlıcanlarımıza geçelim.
- Patlıcanları uzunluklarına göre 2 ye veya 3 e bölelim. Resimdeki gibi yandan dilimlermiş gibi tam kesmeden bölelim.
- Domatesleri de resimdeki gibi keselim ve kıymalı harçtan alarak patlıcanların her bölmesini bu harçtan doldurarak tencereye dizelim. (isterseniz tencerenin altına kemik döşeyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum harika oluyor)
- Domatesleri de aynı şekilde doldurarak patlıcanların üstüne yerleştirelim.
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağını tencerenin üstünden gezdirip su eklemeden, kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
Yemeğimiz kendi suyunu bırakıp sonra çekecektir. Su eklememize gerek yok. Yanında pilavla servis yapabileceğiniz harika bir yemek. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder