29 Aralık 2019 Pazar

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Karabiber_tuz
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet domates

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı

Merhaba. Urfa mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kazan kebabı yemeğine bayılacaksınız. Geçelim tarifimize;
  1. Öncelikle yemeğimizin içini hazırlayalım. Genişçe bir kaba kıymamızı alalım.
  2. Kuru soğanı, domatesi ve biberleri ince ince doğrayıp kıymayla yoğuralım.
  3. Salçayı, pulbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  4. En son zeytin yağını ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra patlıcanlarımıza geçelim.
  5. Patlıcanları uzunluklarına göre 2 ye veya 3 e bölelim. Resimdeki gibi yandan dilimlermiş  gibi tam kesmeden bölelim.
  6. Domatesleri de resimdeki gibi keselim ve kıymalı harçtan alarak patlıcanların her bölmesini bu harçtan doldurarak tencereye dizelim. (isterseniz tencerenin altına kemik döşeyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum harika oluyor)
  7. Domatesleri de aynı şekilde doldurarak patlıcanların üstüne yerleştirelim.
  8. 2-3 yemek kaşığı zeytin yağını tencerenin üstünden gezdirip su eklemeden, kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
Yemeğimiz kendi suyunu bırakıp sonra çekecektir. Su eklememize gerek yok. Yanında pilavla servis yapabileceğiniz harika bir yemek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder