Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- tuz
- zeytinyağı
- kerevizi bekletmek için limon suyu
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim.
- Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım.
- Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
- 1 adet kesme şekeri de ilave edelim.
- Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
- Gerekirse ilave olarak 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz.
- Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- Sıcak ya da soğuk servis edelim.
- Dilerseniz servis ederken dere otu da kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder