Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi
Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo karışık kuru meyve (Elma, armut, erik, kayısı)
- 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 su bardağı şeker
- 2 lt sıcak su
Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı
- Meyveleri (kayısı ve üzüm hariç) sıcak suda 5 dk kadar bekletelim. (varsa kirini dökmesi ve biraz yumuşaması için)
- Ardından meyveleri süzgeçten geçirelim ve uygun bir tencereye alarak üzerine 2 lt sıcak su ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca üzerine 1 su bardağı şeker ekleyelim.
- 25-30 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp uygun bir kaba koyarak buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hoşafı kaselere koyarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder