23 Aralık 2019 Pazartesi

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo karışık kuru meyve (Elma, armut, erik, kayısı)
  • 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 lt sıcak su

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı

  1. Meyveleri (kayısı ve üzüm hariç) sıcak suda 5 dk kadar bekletelim. (varsa kirini dökmesi ve biraz yumuşaması için)
  2. Ardından meyveleri süzgeçten geçirelim ve uygun bir tencereye alarak üzerine 2 lt sıcak su ekleyelim.
  3. Kaynamaya başlayınca üzerine 1 su bardağı şeker ekleyelim.
  4. 25-30 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp uygun bir kaba koyarak buzdolabında soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan hoşafı kaselere koyarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder